Bezoek aan de Kasteeltuinen Arcen

donderdag 12 september 2019

Uitnodiging bezoek aan kasteeltuinen in Arcen (Limburg)

Op donderdag 12 september 2019 organiseren wij een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen, een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.

Hier kunnen we urenlang genieten van de meer dan 15 verschillende tuinen, de vele vijver- partijen en watervallen. Zo is er o.a. een barok Rosarium, een Rododendrontuin en een Oosterse Watertuin. Voor de liefhebbers zijn er bezoeken aan de Hertog Jan Brouwerij en aan Graanbranderij de IJsvogel die beiden ook in het dorp Arcen zijn gevestigd.

Programma van deze dag:

09.15 - 10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een lekker stuk Limburgse vlaai
 10.00 - 12.30 uur Wandeling onder leiding van gidsen door de kasteeltuinen
1e   10.25 - 12.50 uur/
2e   10.40 - 13.05 uur
Voor de ochtend rondleidingen in de Hertog Jan Brouwerij gaan wij vanaf het park met twee huifkarren heen en weer en terug
09.45 - 12.15 uur Lopend naar ochtend rondleiding in de graanbranderij de IJsvogel
12.30 - 14.00 uur Lunch buffet met broodjes kaas en vleesbeleg, krentenbol en broodje met vleeskroket, alles met koffie/thee, melk en jus d’orange
14.00 - 16.30 uur Wandeling onder leiding van gidsen door de kasteeltuinen
1e   14.10 - 16.35 uur/
2e   14.25 - 16.50 uur
Voor de middag rondleidingen in de Hertog Jan Brouwerij gaan we weer vanaf het park met twee huifkarren heen en weer terug
13.45 - 16.15 uur Lopend naar middag rondleiding in de graanbranderij de IJsvogel
17.00 - 18.00 uur Drankje en gezellig bijpraten (u ontvangt 2 muntjes voor drankjes, meerdere consumpties zijn voor eigen rekening)
18.00 - 19.30 uur

Aansluitend een Barbecuebuffet met salades, vlees- en kipgerechten, bijbehorende sauzen en stokbrood met kruidenboter

Ontvangst en de gezamenlijke lunch vinden plaats in het Kasteel en in de zalen van het Koetshuys. Het drankje en barbecuebuffet krijgen we geserveerd in de subtropische Casa Verde. Bij goed weer kunnen we ook gebruik maken van het buitenterras.

Gelieve rekening te houden met een wandeling van circa 20 minuten weer terug naar het parkeerterrein.

Deelname aan rondleidingen brouwerij en graanbranderij

Het aantal gasten dat kan deelnemen aan het bezoek aan de brouwerij Hertog Jan is beperkt tot 60 personen in de ochtend en 60 in de middag. Het vervoer gaat met twee huifkarren.

Het aantal gasten dat kan deelnemen aan het bezoek aan graanbranderij de IJsvogel is beperkt tot 40 personen in de ochtend en 40 in de middag. Deze locatie is op loopafstand.

U kunt deelnemen aan maar één van bovengenoemde activiteiten.

Let wel, beide activiteiten zijn niet geschikt voor mensen die minder of slecht ter been zijn. In de brouwerij treft u 144 traptreden aan en om op de verdiepingen en zolder van de graanbranderij te komen moet u steeds steile trappen op en aflopen.

In de brouwerij leren we het geheim achter het brouwproces van Hertog Jan kennen. Je ruikt de hop, proeft de mout en met een aangeboden glas Hartog Jan, ook het bier. In de brouwerijwinkel kunt u wellicht uw nieuwe voorraad Hartog Jan bieren bestellen.

De graanbranderij, gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen, is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. Er worden jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en whisky gestookt. We ontmoeten de molenaar en de stoker. In de winkel krijgen we nog een borrel, likeurtje of likorette naar keuze.

Locatie, parkeren en hotelaccommodaties

Bezoekadres: Lingsforterweg 26, 5944 BE  ARCEN

Er is ter plaatse een groot parkeerterrein aanwezig. Aan de overkant van de weg loopt u via de grachtbrug naar het poortgebouw en de ingang van de kasteeltuinen. Het dorp Arcen ligt 12 km. ten noorden van Venlo aan de N271. Wij sturen u bijgevoegd een overzicht van hotels in de omgeving, als informatie voor deelnemers die besluiten om hotelovernachtingen te boeken.

Eigen bijdrage, parkeerkosten en aanmeldingsformulier

De eigen bijdrage voor deze najaar bijeenkomst bedraagt € 37,-- per persoon. Parkeren op het vlakbij gelegen parkeerterrein waar na 18.00 uur de slagbomen open staan. Dieetwensen kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven. U dient echter zelf de bediening hierop te attenderen.

Met het aanmeldingsformulier volledig ingevuld en ondertekend, schrijft u zich in voor deelname aan deze dag en machtigt u de penningmeester het verschuldigde bedrag rond 12 september 2019 van uw rekening af te schrijven.

Het maximum aantal deelnemers is 200 personen. De volgorde van ontvangst van uw inschrijving bepaalt uw deelname. Dit geldt ook voor uw eventuele deelname aan een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij en Graanbranderij.

U krijgt dit per e-mail bevestigd.

Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk dinsdag 3 september 2019 in ons bezit te zijn.

Onverhoopt afzeggen

Indien u na inschrijving toch onverhoopt verhinderd bent, meldt u dit dan direct aan:

Indien de afmelding plaats vindt na 10 september 2019 zijn wij in verband met gemaakte afspraken, genoodzaakt het inschrijfgeld te innen.

Bereikbaarheid op 12 september 2019:

  • Receptie Kasteeltuinen Arcen, telefoon: 077 473 60 10
  • Jan Vissers, mobiel: 06 536 00 136
  • Cor Cornelisse, mobiel: 06 832 01 020

Wij ontmoeten u graag op 12 september a.s. in park Kasteeltuinen Arcen.

Met vriendelijke groeten,
Namens de Activiteitencommissie
Jan Vissers en Cor Cornelisse

Bijl.: Aanmeldingsformulier met machtiging/overzicht van hotels in de omgeving

Kijk ook eens op de websites: www.kasteeltuinen.nl / www.ijsvogel.com / www.hertogjan.nl